Puinafval

Puinafval

Heeft u bakstenen, tegels, beton- of metselpuin, dakpannen en andere steenachtige materialen waar u van af moet? Onder puinafval vallen alle steen houdende materialen afkomstig van gesloopt metselwerk en betonconstructies. Ook wel schoon puin genoemd. Het aangeboden puinafval dient vrij te zijn van andere afvalsoorten, puin vervuild met bijvoorbeeld teer, olie, grond of asbest wordt niet geaccepteerd.


Wat hoort bij puinafval?

Met puinafval bedoelen wij schoon puin. Maar wat is nou schoon puin? Puin bestaat grotendeels uit steenachtige materialen, dat vrijkomt bij bijvoorbeeld bouw- en sloopwerkzaamheden. Bij ons vallen tegels, muren, dakpannen, stenen, grind, metselresten, keramiek en beton onder puinafval. Wanneer u het gescheiden afvoert kunt u veel geld besparen. Bedenk daarom goed van te voren of u alleen schoon puin heeft, of ook andere stoffen.


Wat mag er wel/niet bij puin afval?

Toegestaan: Niet toegestaan:
– Tegels
– Beton
– Bakstenen
– Schoon grind
– Dakpannen
– Keramiek
– Betonresten
– Steenachtig materiaal
– Gipsproducten
– Puin met roet / teer / asbest (schoorsteen afval)
Asbesthoudend of asbestgelijkend materiaal 
– Stukwerkpuin
– Gasbeton
– Asfalt beton
– Zandpercentage van > 10%
– Andere stoffen dan steenachtige materialen

Niet zeker wat u wel of niet bij het puin mag doen? Neem contact op, en wij denken met u mee!


Puinafval afvoeren.

Bij ons afval brengstation in Veenendaal of Renkum kunt u al uw afval kwijt. Daarom ook schoon puin afval. Als u het bij ons komt storten meld u zich met uw voertuig bij de weegbrug en wegen we het gewicht van het voertuig inclusief afval. Dan kunt u uw puinafval storten. Als het afval is gestort moet u zich opnieuw melden bij de weegbrug en wegen we het gewicht van het voertuig zonder het afval. Zo houden we een verschil over waar de prijs door word bepaald. Eenvoudig of niet?


Goedkope puincontainer huren.

Laat u toch liever het puin ophalen? Dan kunt u een container huren voor schoon puin via onze webshop! Maar ook hebben wij de big bag puin voor als u minder puin wilt afvoeren dan er in een container gaat. Heeft u liever direct contact? Dan kunt u bellen naar ons kantoor, en zullen wij samen met u de afspraak inplannen. Ook denken wij mee aan de juiste oplossing voor uw afval probleem. Wij leveren de container op de locatie die u aan ons doorgeeft. Zodra de container of big bag vol zit kunt u ons een melding geven. Dat kan via de website! Maar natuurlijk ook met de telefoon of per mail. Dan komen wij het puinafval afvoeren.


Neem contact op voor meer informatie!

Donkelaar.nl – Locatie Veenendaal:

Kernreactorstraat 48
3903 LG Veenendaal

Tel.: 0318 – 571926

Donkelaar.nl – Locatie Renkum:

Industrieweg 29
6871 KA Renkum

Tel.: 0317 – 310896