Restafval

Restafval

Als je al je afval scheidt, houd je vaak alleen nog restafval of bedrijfsafval over. Als je dit goed scheidt, zou dat bijna niets zijn! Helaas worden er toch nog vaak fouten gemaakt bij het scheiden van het restafval, wat je ook prima aan kon bieden als recyclebaar afval. Denk aan PMD, GFT of papier. Zonde! Dit soort afval kunnen we namelijk wel scheiden! Eigenlijk verbrand je dus waardevolle grondstoffen.


Restafval storten of in een rolcontainer.

Met uw restafval of bedrijfsafval kunt u ten alle tijden bij Donkelaar.nl terecht! Bij onze afval brengstations in Veenendaal en Renkum kunt u het restafval komen storten. Of u kunt onze rolcontainer service gebruiken! Wij kunnen een rolcontainer bij u plaatsen op de gewenste maat. Als u aangeeft hoeveel afval u maandelijks heeft kunnen wij het juiste formaat container bij u neerzetten. Deze vult u dan en komen wij deze ledigen wanneer hij vol zit. U kunt er ook voor kiezen om deze container op vaste dagen in de week of maand te laten ledigen. Zo helpen wij u graag met het afvoeren van het afval en hoeft u zich nergens meer zorgen over te maken! Bedrijfsafval na scheiding is ook restafval. Dit kunt u dus bij ons aanbieden als restafval.

Wilt u direct een rolcontainer huren? kijk dan hier op: Rolcontainer aanvragen.


Wat mag ik aanbieden als Restafval?

Restafval wordt verbrand in verbrandingsovens. Het is daarom belangrijk dat we ons afval goed scheiden. Want veel van ons afval bevat waardevolle en herbruikbare grondstoffen. Wij willen graag alles recyclen om bijvoorbeeld te zorgen dat er duurzame producten van worden gemaakt. Als deze grondstoffen in de restcontainer belanden worden ze verbrand en kunnen ze niet meer gerecycled worden. Dat zou natuurlijk zonde zijn!

Als u waardevolle en bruikbare grondstoffen (oud papier, PMD, GFT, glas, textiel) heeft gescheiden. Dan blijft er nog maar een kleine hoeveelheid rest afval over.

Wat is wel rest afval? Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kattenbakkorrels
  • Chipszakken (gemaakt van een laagje plastic en aluminium dat met elkaar versmolten is)
  • Luiers en incontinentiemateriaal
  • Stofzuigerzakken
  • Koffiecups

Let op: nat of vet geworden papier/karton, zoals papieren zakdoekjes en pizzadozen, kunnen niet gerecycled worden als papier en horen dus helaas ook bij het rest afval.

Niet alles mag bij het rest afval worden gegooid!

Bijvoorbeeld:

  • Puin, stenen, tegels (puinafval)
  • Asbest gelijkend of asbest bevattende materialen
  • Chemisch afval
  • Glas

U kunt ook een kijkje nemen op: https://www.afvalscheidingswijzer.nl


U kunt altijd contact opnemen als u wilt weten wat wel en wat geen restafval is. Wij geven u graag vrijblijvend advies!

Locatie Veenendaal:

Kernreactorstraat 48
3903 LG Veenendaal

Tel.: 0318 – 571926

Locatie Renkum:

Industrieweg 29
6871 KA Renkum

Tel.: 0317 – 310896