Veel gestelde vragen

Als u een container bestelt van 3m3 dan is deze container tot de rand ongeveer 2,8m³ (Wij noemen dit in de afvalbranche 3m³ containers). U mag de container dan nog ongeveer 20 centimeter boven de rand laden en dan kan er ongeveer 3,5m³ afval in. Een 3m³ container is ongeveer 100 centimeter hoog, 200 centimeter lang en 160 centimeter breed.

Als u een container bestelt van 6m³ dan is deze container tot de rand ongeveer 5.5m³ (Wij noemen dit in de afvalbranche 6m³ containers). U mag de container dan nog ongeveer 20 centimeter boven de rand laden en dan kan er ongeveer 6.5m³ afval in. Een 6m³ container is ongeveer 110 centimeter hoog, 360 centimeter lang en 185 centimeter breed.

Als u een container bestelt van 10m³ dan is deze container tot de rand ongeveer 9m³ (Wij noemen dit in de afvalbranche 10m³ containers). U mag de container dan nog ongeveer 20 centimeter boven de rand laden en dan kan er ongeveer 10m³ afval in. Een 10m³ container is ongeveer 160 centimeter hoog, 360 centimeter lang en 185 centimeter breed.
Als u de bestelling wilt annuleren dan wordt er € 25,- annuleringskosten (administratiekosten) in rekening gebracht. Als u de bestelling wilt annuleren terwijl de chauffeur al onderweg is dan kan er € 100,- annuleringskosten (administratiekosten + handelings- /transportkosten) in rekening gebracht worden.
In 90% van de gevallen niet, maar dit is verschilt per gemeente. Als u een container wil huren in het centrum van Amsterdam (de binnenring) is het bijvoorbeeld weer wel verplicht. De meeste klanten laten de container plaatsen zonder vergunning en onze ervaring is dat onze klanten daar in de meeste gevallen heel weinig over horen, zeker als deze container weer binnen 1 of 2 dagen wordt afgevoerd. Maar als u toch op zeker wil gaan dan kunt u meer informatie hierover opvragen bij de desbetreffende gemeente. U bent in ieder geval zelf verantwoordelijk voor een eventuele vergunning en moet deze (indien dat in die gemeente verplicht is) zelf aanvragen.
Liever wel, maar hoeft niet perse. Als u er niet bent zal de chauffeur de container zo dicht mogelijk bij de opgegeven locatie plaatsen. Als u extra informatie heeft opgegeven bij het vakje extra info (op de pagina waar u ook uw adresgegevens invult) dan zal de chauffeur hier rekening mee proberen te houden. Indien u een specifieke locatie in gedachte heeft, dan moet u deze plaats vrij maken en nog beter is dat u ook aanwezig bent om deze plaats aan te geven.
Soorten afval:

Bouwafval ook wel bouw- en sloopafval genoemd kan je zien als de verzamelnaam voor gemengd afval. De technisch uitleg van bouwafval is: ongesorteerd afval of gemengd afval dat vrijkomt bij een verbouwing of een grote opruiming (zoals de inboedel). De inhoud van de aangeboden/te storten container dient voor 50% herbruikbaar afval te bevatten zoals bijvoorbeeld hout, puin, ijzer of kunststoffen. Bijna al het afval mag in deze container behalve bijvoorbeeld: asbest, chemisch afval, verf, autobanden, accu’s, koelkasten en (vervuilde) grond. Er mag maximaal 10% grond in een container voor bouwafval.

Houtafval kan je zien als de verzamelnaam van houten deuren, pallets, houten vloerdelen, planken, houten platen of een schutting. Er mag best een spijker of een scharnier inzitten. Het mag ook geverfd zijn. Wat niet onder categorie hout valt is bijvoorbeeld geïmpregneerd hout zoals bielzen. Er mag alleen hout in de container; zitten geen ander afval. Anders wordt het geaccepteerd als bouwafval en valt u in het duurdere tarief. Bielzen kunt u wel afvoeren in een container met bouwafval.

Puin kan je zien als de verzamelnaam van uitsluitend steenachtige materialen zoals bijvoorbeeld: bakstenen van een muurtje, stoeptegels, dakpannen, tegels, keramiek, betonresten (eventueel met ijzer vlechtwerk). Wat niet onder categorie puin valt zijn bijvoorbeeld gipsblokken, giboblokken, kalkzandsteen, gips of andere verontreiniging. Er mag alleen puin in de container zitten geen ander afval. Anders wordt het geaccepteerd als bouwafval en valt u in het duurdere tarief.

Met groenafval bedoelen wij uitsluitend composteerbaar afval zoals: bomen, takken, struiken, bloemen en planten of gemaaid gras. Wat niet onder de categorie groenafval valt is bijvoorbeeld gras met grond, bewerkt hout uit de winkel, karton of andere verontreiniging. Er mag alleen groenafval in de container zitten geen ander afval. Anders wordt het geaccepteerd als bouw- en sloop afval en valt u in het duurdere tarief.

Met schone grond bedoelen wij uitsluitend visueel schone grond zoals: zand, grond, en tuinaarde wat bijvoorbeeld vrijkomt bij het uitgraven van een vijver of andere graafwerkzaamheden. Wat niet onder categorie puin valt zijn bijvoorbeeld stenen, boomstronken of andere verontreiniging. De grond moet er schoon uit zien, niet verontreinigd ruiken en niet van een verdachte locatie afkomstig zijn zoals een industriegebied. Er mag alleen schone grond in de container zitten geen ander afval. Anders wordt het geaccepteerd als verontreinigde grond en valt u in het duurdere tarief.

Met vervuilde grond bedoelen wij visueel schone grond maar met vervuiling zoals: grond vervuild met meer dan 15% grind, stenen en wortels en boomstronken.
Dit is afhankelijk van de hoeveelheid afval dat u heeft. U kunt dit misschien zelf enigszins uitrekenen met het volgende gegeven: een m3 (kubieke meter) is 1 meter lang x 1 meter breed x 1 meter hoog. U kunt altijd contact opnemen om te overleggen. Wij denken graag met u mee!
Heeft u een klacht die u graag wilt melden? U kunt ons altijd bellen op: 0318-571926, of een mailtje sturen naar: info@donkelaar.nl. en wij zullen kijken of we met een goede oplossing kunnen komen.
Voor het plaatsen van een container moet u ongeveer 2 parkeerplekken vrijhouden. Er is ongeveer 1 parkeerplek nodig voor het indraaien van de vrachtwagen en 1 parkeerplek voor de container te plaatsen. Daarnaast moet de aanrijdroute naar deze plaatsingslocatie bereikbaar zijn voor onze vrachtwagen. Als de chauffeur er met de vrachtwagen aankomt en er is onvoldoende plek om de container te plaatsen, dan zal hij hem zo dicht mogelijk bij het opgegeven adres plaatsen en als dit allemaal niet mogelijk is dan kunnen we niks anders dan weer weggaan en een misrit berekenen. Hiervoor wordt € 100,- in rekening gebracht.

De chauffeur bepaalt ter plekke (eventueel in overleg met u) of de container te plaatsen is op de plek die u wilt. De chauffeur bepaalt uiteindelijk hoe hij de container plaatst omdat het later ook nog mogelijk moet zijn om de container op te halen als hij vol en zwaar beladen is.

De afmetingen van onze vrachtwagens die de 3m3, 6m3 en 10m3 containers komt brengen zijn ongeveer: 5 meter lang x 3 meter breed x 3.5 meter hoog. Geladen met een container zijn deze vrachtwagens 3.8 meter hoog.

De afmeting van de 3m3 containers zijn ongeveer 200cm lang x 180cm breed x 110cm hoog (containermaat aan de buitenkant gemeten) en neemt ongeveer 1 parkeerplaats in beslag.

De afmeting van de 6m3 containers zijn ongeveer 360cm lang x 200cm breed x 110cm hoog (containermaat aan de buitenkant gemeten) en neemt ongeveer 1 parkeerplaats in beslag.

De afmeting van de 10m3 containers zijn ongeveer 360cm lang x 200cm breed x 160cm hoog (containermaat aan de buitenkant gemeten) en neemt ongeveer 1 parkeerplaats in beslag.

De afmetingen van onze vrachtwagens die de 20m3 en 40m3 containers komt brengen zijn ongeveer: 8 meter lang x 3 meter breed x 3.5 meter hoog. Geladen zijn deze vrachtwagens 4 meter hoog.

De afmeting van de 20m3 containers zijn ongeveer 650cm lang x 240cm breed x 160cm hoog (containermaat aan de buitenkant gemeten) en neemt ongeveer 2 parkeerplaatsen in beslag.

De afmeting van de 40m3 containers zijn ongeveer 650cm lang x 240cm breed x 250cm hoog (containermaat aan de buitenkant gemeten) en neemt ongeveer 2 parkeerplaatsen in beslag.
De prijs die u betaalt is inclusief 4 weken huur. Daarna wordt er € 1 per dag huur berekend. U kan de container natuurlijk ook altijd eerder laten ophalen, voor de prijs maakt dit niks uit.
U mag de containers voor 3m3, 6m3 en 10m3 maximaal 20 centimeter boven de rand laden. Dit in verband met de verkeersveiligheid bij het vervoeren van de volle container over de weg. Te hoog geladen containers worden niet meegenomen en tevens zal er een misrit in rekening gebracht worden a € 100,-. Containers van 20m3 en 40m3 mogen niet boven de rand geladen. Containers van 20m3 en 40m3 die toch boven de rand zijn beladen worden niet meegenomen en tevens zal er een misrit in rekening gebracht worden van € 150.-
Nee, de container moet blijven staan zoals de chauffeur hem heeft neergezet. Als de container toch verplaatst is, waardoor de chauffeur hem eventueel niet kan meenemen, wordt er een misrit berekend van € 100,-.
Het plaatsen van een container op uw oprit of in uw tuin is alleen mogelijk als hiervoor voldoende ruimte is. Het is altijd aan de chauffeur om dit ter plekke te besluiten in verband met de ruimte die de vrachtwagen nodig zal hebben voor het plaatsen en het afvoeren van de container. Het plaatsen van een container op uw oprit, stoep of in uw tuin geschiedt altijd op uw eigen risico. Eventuele schade aan het straatwerk, begroeiing, overige ondergrond, omheining, bomen en overige opstal is voor uw eigen risico. De kans op schade bij een plaatsing op uw eigen oprit of in uw tuin is altijd aanwezig omdat de container en de vrachtwagen erg zwaar zijn.
U als huurder van de container bent ten allen tijden verantwoordelijk in geval van brandschade, lakschade, diefstal en overige calamiteiten.
Wij beschermen uw privacy op de volgende manieren: * Uw persoonlijke informatie wordt niet verkocht of doorgespeeld aan derden. * Uw gegevens worden veilig opgeslagen in een niet-publiek toegankelijke database. * Uw transactiegegevens worden versleuteld over internet verstuurd.
Prijs-, model- of technische wijzigingen en tekstuele fouten voorbehouden.